Päätinpä eräs kaunis päivä leipoa kääretortun perheelleni, ilman mitään sen kummempaa syytä.. Siskoltani olin aiemmin saanut hyväksi todetun ohjeen, jota siis tietenkin käytin! Siinä on vehnäjauhojen sijaan perunajauhoja, joten jotkut sen suuntaiset allergikot voivat myös kyseistä torttua syödä(tietenkin täytteestä riippuen). Ohje tulee tässä:

KÄÄRETORTTU:

5 KANAMUNAA

2 DL SOKERIA

(Vatkaa nämä sähkövatkaimella vaaleaksi, kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää->)

1,5 DL PERUNAJAUHOJA

2 TL LEIVINJAUHETTA

Sitten vaan n.200asteeseen noin 5-6min/kunnes kypsää. Kippaa valmis pohja toiselle sokeroidulle leivinpaperille. Täyte oman maun mukaan. Rullaa tiiviisti ja laita vaiks vähäksi aikaa jääkaappiin vetäytymään leivinpaperiin/kelmuun käärittynä.

 

Siispä eikun leipomaan! Vatkasin taikinan kuohkeaksi, lisäsin perunajauhot( ovat minulla tupperin kipossa kuten moni muukin jauho ym kaapissani..) ja leivinjauheen, ja taikina uuniin.. Nami! Mutta mutta.. Meni 5minuuttia, tekeleeni näytti vähän turhan vaalealta.. Meni toinen 5min., nyt näytti paremmalta. Mutta koittaessani tulitikulla tortun kypsyysastetta, tikkuun jäi vielä taikinaa.. Ihme homma. Kävin ohjeen monta kertaa mielessäni läpi, juu-u, kaikki oli mennyt oikein, olin laittanut oikean määrän kutakin ainetta, vatkannut ja vaahdottanut. Päätin luovuttaa. Torttu pois uunista, kippaus sokeroidulle leivinpaperille.. Tiukasti oli toinen leivinpaperi kiinni tortussa. Sen repelin ja rapsutin irti, maistoin torttua(makeaa mutta hyvää), mietin ja pohdin, missä oli menty vikaan. Torttu oli ohut, ja sokerisen näköinen... SITTEN SEN TAJUSIN.. olin laittanut perunajauhojen sijaan TOMUSOKERIA.... Hyvä minä!! (Samanlaisissa säilytyskipoissa, ja ilman nimeä tietenkin...) Hetken mietin, että mitä tehdä, poiskaan ei viitsisi heittää. Vaahdotin vanilijakastikkeen, kaadoin sen tortun päälle, rullasin löyhästi, ja laitoin tarjoiluastiaan. Elmukelmu päälle ja jääkaappiin. (tässä välissä tein ihan OIKEANKIN kääretortun, nyt ihan perunajauhoista, onnistui ja hyvää oli!) Siellä sai olla yön yli. Seuraavana päivänä maistettiin, ja HYVÄÄ OLI tämäkin, äidin "UPS-jälkiruoka"!!

1265047.jpg

Jotta: "LOPPU HYVIN, KAIKKI HYVIN"