Leivoin tänään muffinssien lisäksi Sateenkaaret- nimisiä pikkuleipiä. Näitä en ollut ennen tehnyt, mutta varmasti teen vielä uudelleenkin! Ohje on yhdestä suosikki- kirjastani: "Pikkuleipiä" ,Otava. Tässä siitä kansikuva:

1184506.jpg

Jos tykkäätte leipoa keksejä, suosittelen lämpöisästi kyseisen "teoksen" ostamista!

 Tässä Sateenkaarien ohje:

2  1/2 dl         fariinisokeria

1  1/4 dl          sokeria

2  1/2 dl         voita tai margariinia, pehmennettynä

2                    munaa

1  1/2 tl          vanilliinisokeria

7  1/2 dl         vehnäjauhoja

3  3/4 dl         kaurahiutaleita

1 tl                  leivinsoodaa (näin lukee ohjeessa, mutta itse laitoin pienen mietinnän jälkeen ruokasoodaa, hyviä olivat joten ehkä oli oikea ratkaisu? Leivinjauhe oli toinen vaihtoehto..)

1/4 tl               suolaa

2  1/2 dl           sateenkaaren värisiä suklaanappeja (itse laitoin ihan tavallista Pirkan maitosuklaata)

2  1/2 dl           pieniä vaahtokaramellejä (leikkasin&revin aavistuksen kuivettuneita tavallisia vaahtokarkkeja pieniksi paloiksi, ja laitoin niitä taikinaan)

n.60kpl

Lämmitä uuni 180asteeseen. Vatkaa sokerit, voi, munat ja vanilliinisokeri suuressa kulhossa sähkövatkaimen keskinopeudella huolellisesti sekaisin. Lisää jauhot, kaurahiutaleet, leivinsooda ja suola ja sekoita hitaalla nopeudella pehmeäksi taikinaksi. Lisää suklaa ja vaahtokaramellit.

Nostele taikinasta kahdella teelusikalla pellille leivinpaperin päälle nokareita n.5cm:n päähän toisistaan. Paista pikkuleipiä n.10-13minuuttia tai kunnes ne ovat vaalean kullanruskeita. Anna leivonnaisten jäähtyä minuutti, ennenkuin otat ne pelliltä. Pikkuleipien täytyy olla aivan kylmiä ennen pakkaamista.

 

Omasta taikinastani tuli paksumpaa kuin ohjeesta sain kuvan.

1184433.jpg

Taikinani oli sen oloista, että pyöritin siitä käsin palleroita, ja litistin niitä hiukan. Teelusikat sain unohtaa.. Ehkä jauhoja hiukan vähemmän seuraavalla kerralla?? Kaurahiutaleita minulta ei löytynyt, joten laitoin neljänviljan hiutaleita. Ne ovat Lidlin hitaasti turpoavaa mallia, ja nekin voivat olla syypäitä taikinan aavistuksen liian kovaan taikinaan. Mutta lopputulos on kuitenkin onnistunut, maku ja koostumus valmiina ovat kohdallaan!!!

 

1184432.jpg