Lisäys: sämpylät eri pellillisiltä, siksi väriero... Muistin ottaa kuvan vasta kun melki kaikki oli syöty...

1230251.jpg

 

SÄMPYLÄT

Ohje:

5dl vettä

50g hiivaa tai 1pss kuivahiivaa

2tl suolaa

75g margariinia tai vajaa 1dl öljyä (1dl öljyä=90g margariinia)

max 11dl jauhoja (sämpyläjauhoja, hiivaleipäjauhoja, ohrajauhoja, lesettä, kaurahiutaleita, puuron loput, perunamuusinloput, oman maun ja mieltymyksen mukaan jotain noista sekoitettuna. Tällä kertaa tein itse hiivaleipä-, ja sämpyläjauhoista sekä leseistä) SITÄ PEHMEÄMPIÄ SÄMPYLÖITÄ TULEE, MITÄ LÖYSEMPÄÄ TAIKINAA=HANKALEMPAA ON LEIPOA..uuni kyllä korjaa ulkonäön!!

Liuota hiiva kädenlämpöiseen nesteeseen(tai n.42asteiseen, eli lämpöisempään kuin kädenlämpö jos käytät kuivahiivaa). Lisää suola, osa jauhoista ja pehmeä margariini tai öljy. Alusta taikinaan vähitellen loput jauhot. Taikina saa olla pehmeää! Kohota taikinaa kulhossa liinan alla n.15-30min. Leivo taikina sämpylöiksi ja kohota sämpylät vielä hyvin. Paista 225asteessa, uunin keskitasolla n. 10min.