Voihan juku, joulu tosiaan on ihan jo "ovella".. Aika menee ihan liian nopeesti..

Keskiviikkona oli siis pitkästä aikaa pitkä työvuoro, ja olin aika luonnollisestikin ajatellen suhteellisen poikki. Torstaina sitten nukuin melkein kymmeneen, pää oli kipeä heti aamusti, olis vaan pitänyt venytellä selkä ja niskat paremmin edellisenä ehtoona.. "MINKÄ TAAKSEEN JÄTTÄÄ, SEN EDESTÄÄN LÖYTÄÄ.." Joo, heräilin siinä sitten rauhallisesti, ja aamupalani jälkeen alettiin lähteä Äiteetä viemään siskoni luo. Rakkaani tuli töistä just ennen kun kerettiin lähteä, pikaiset pusut ja parin sanan vaihto, ja eiku menoks. Lupasin nuorimmille lapsille, jotka tulivat mummua viemään, että saavat hetken leikkiä serkkujensa kanssa, joten siskon luona meni tovi.. Iltapäivällä oltiin takaisin kotona. Puhuttiin Miehen kanssa tuosta joulun tulosta, ja siitä kuinka olis kiva kun löydettäis tavaroille paikat, jotta siivoaminen ja tietysti kodin siistinä pysyminen olis helpompaa. Mä sain ihan mielettömän inspiraation siivota ekaks keittiön kaapit ja laatikot! Nyt on nätti järjestys, joka myös toivottavasti pysyy! Kaikilla astioilla on nyt paikkansa, eikä niin, että puolet astioista on pakko olla joko likaisena, käytössä tai tiskikoneessa, jotta kaikki mahtuu edes jotenkuten jonnekin.. Tuli kyllä kiva olo!!! Ilta venyi kuitenkin turhan pitkälle, ja seuraavana aamuna oli aikainen herätys, oltiin lähdössä toiselle puolen Suomea sukuloimaan.

Aamulla oltiin niin väsyneitä, ettei jaksettu herätä lämmittämään uuneja, päätettiin, että lämmitetään kun tullaan, onneks ei ollut luvattu kylmenevää!! Lähdettiin koko seitsikko appiukon luo. Oli tosi kiva viikonloppu, rentouttava ja oikein sellanen "nollaava".. Siellä ei voi tehdä oikein kovasti mitään, siis sellasta pakollista kotihommaa. Kotona on aina jotain mitä voi nyppiä, järjestää tai raakata. Vaikka tämä olikin niin harvinainen viikonloppu, että meillä kaikilla oli to-su vapaata, ja olis ollut aika hyvää aikaa olla kotona, niin levätä kuin tehdä joulusiivojakin, mutta kaikki aikanaan, ja levätähän kyllä saatiinkin!!! Tänään tultiin takas kotiin, koti oli lämmin, reilu +19astetta vielä meidän kylmimmässä huoneessa eli keittiössä. Joten onneks ei hätää!! Mies joutui lähtemään jo töihin, plääh!!! Ens viikonloppuna ollaan kyllä kotona ja naatitaan toisistamme!!

Mä aloin tuossa aiemmin illalla kaivella meidän jouluvaloja varastosta, ja voihan iso plääh, yli puolet oli hapettuneet, menneet jollain tavoin rikki tms.. Ikkunoihin aijon ostaa sellaiset perinteiset kyntteliköt, jos edullisesti löydän, sillä kaikki entiset sen malliset eivät toimineet.. Harmitus!! Nuorimpien huoneen ikkunaan sain valot, ne olivat ehjät! Eteisen ikkunaan saan laitettua kans, kunhan saan ruuvailtua/naulattua sinne karmeihin eka vähän "apuja", mihin ne kiinnittää. Makkarin valot olivat niinikään edesmenneet, vaihtolamput riittäis korjaukseen, ja ne mulla on, mutta missä... ERITTäin hyvä kysymys.. Tonttuja laitoin jo keittiön hyllyille, hyllyt pitäis kyllä vielä pyyhkiä ja vähän tyhjätäkin.. mutta sen ehtii!! Onpahan kuitenkin nyt tonttuja!!!            -muitakin kuin minä:)

Kirpputorille on ehdittävä tiistaina!! Mulla on sinne tavaraa vaikka kuinka, mutta en ole ehtinyt käydä siellä pitkään aikaan.. Aika turhauttavaa!!!!

Juu, muuten lisää siitä takkiasiasta.. Sama takki oli netissä 40% alennuksella seuraavana päivänä, kun just edellisenä olin tilannut sen "normaaliin" hintaan.. Tein uuden tilauksen, ja palautan sen kalliimman.. Olenpa ovela:)

Joululahjat alkaa olla hankittu.. Omille pojille vielä ne legopaketit, siskon toisiks nuorimmaiselle Bratz-pikkusisko, Miehen veljen tytölle lahjakortti H&M:lle(ehkä?) ja siskon vanhimmalle pojalle ehkä tylsästi rahaa... Siinä ne sit alkaa olla.. Ruoka-asiat meinaan vetää sillai perinteitä kunnioittaen, mutta ilman stressiä!!

Kitaran soiton aloitan uudelleen, viikonloppuna soiteltiin Miehen veljen kans (Meillä oli kitarat mukana reissussa!!), opetti mulle muutaman uuden jutun, nyt on kova harjoittelu edessä. Pojille opetin alkeita. Molemmat nuoremmat innostuivat kovasti!!!

Sit yks tosi järkyttävä asia.. Kuulin Exän yheltä kaverilta (tää kaveri oli hiukan humaltuneena, kun nähtiin), että vaikka he puhuu paljon ihan henkeviäkin(?) keskenään, kertaakaan exä ei ole maininnut lapsistaan muuta kuin että hänellä ei ole yhtään lasta.. (Ainakin kolme mun tietojeni mukaan, ties vaikka enemmänkin..). Että semmosta.. Ei ihme, että ollaan saatu olla rauhassa... jos hän kerta on noin tällä hetkellä päättänyt ajatella.. Lapsille ei voi hiiskuakaan asiasta.. Helpompi meille on näin, mutta on tää silti niin monimutkaista!!!! Mutta nyt käyn lukasemassa muiden kuulumisia, ja jollen ihan vielä saa uunin peltejä kiinni, poikkeen raapustamaan vielä muutaman rivin!  Varuiks; Hyvää yötä!!