Tässä maidottomien lettujen ohje, hyviä ovat!!
2 munaa
6dl vichyä(maulla tai tavallista, itse tein karpalo-kevyt olosta tällä kertaa)
3dl vehnäjauhoja
0,5tl suolaa
1dl öljyä
voita tai "juoksevaa" margariinia paistamiseen
Riko munien rakenne ja vispilöi vichy joukkoon. Lisää jauhoja vähitellen koko ajan sekoittaen. Anna taikinan turvota ainakin puoli tuntia (tai jatka heti, jos et jaksa varrota;-). Lisää taikinaan suola ja öljy. Ruskista kuumalla pannulla voita ja valuta pannulle taikinaa yhden letun verran. Paista kunnes taikina alkaa hyytyä ja käännä. Paista letut kauniin ruskeiksi(vichy-letut jäävät ainakin minulla vaaleammiksi kuin maidosta tehdyt) ja rapeareunaisiksi.
Isonkin taikinan jaksaa paistaa helposti, kun paistaa monella pannulla yhtäaikaa!
Kuvan laitan kun taas tuo yhteys toimisi... Koitan myöhemmin!!
Nyt onnistui tuo kuvan laitto, klo on n klo23:00. Vähän on mennyt taikinaa minne sattuu, mutta "rapatessa roiskuu".. Siivota ehtii kun on letut valmiit! Ellei sitten halua eka pitää puolensa ja syödä oma osuus letuista ja siivota vasta sitten......!!! Mutta kuitenkin, tuollainen monella pannulla samaan aikaan paistaminen onnistuu hyvin ja on tosi nopeetakin, jos ei ihan kutosella pidä levyjä, silloin voi tulla liian kiire!
Kommentit